La cesària humanitzada

Les pacients embarassades que fan el seguiment del procés amb l’equip obstètric d’IMAD poden tenir la tranquilitat de que sempre vetllarem perquè el naixement del seu fill pugui ser el més natural possible i respectant la voluntat de la mare pel que fa a la forma de donar a llum.

De vegades, per qüestions mèdiques en les que preval el benestar tant del nadó com de la mare, hem de realitzar una cesària. Des de ja fa un temps però, a la Clínica Terres de l’Ebre de Tortosa (on realitzem els parts de les nostres pacients), tenim la possibilitat d’efectuar la cesària a quiròfan en familía (el que també es coneix com a cesària humanitzada). Intentem que aquest procediment, molts cops associat a la decepció de no haver pogut tenir un part vaginal i a la por què es tracti d’un acte fred i deshumanitzat, sigui viscut per la parella com un bonic record.

Tal i com veureu a la galeria de fotos cedides pels pares, sempre que les condicions del treball de part i el benestar materno-fetal ho permetin, el futur pare pot acompanyar en tot moment a la mare dins el quiròfan. En el moment en què es produeix el naixement, si els pares ho desitjen, tenen l’oportunitat de veure sortir el seu nadó per la panxa, i acte seguit, el nadó és col.locat pell amb pell amb la mare per no perdre aquest primer contacte.

Una estona més tard, el pare i el nadó són traslladats a la sala de reanimació postquirúrgica per poder atendre les primeres cures del nadó per part de la llevadora, i posteriorment quan la cirurgia ha acabat la mare és traslladada amb ells per poder iniciar la lactància materna el més aviat possible, si així es desitja. Tot plegat fa que visquin l’experiència com ha de ser: un moment inoblidable.